zaterdag 10 november 2007

Hertha's verdriet

De stoeltjes zijn heel erg mooi geworden, Mientje had ze in haar slaapkamer gezet en ze pasten heel mooi bij haar bed en kast.
Ze was op haar bed gaan zitten en zat echt te genieten, dat het er zo gezellig uit zag allemaal. Sinds ze echt een eigen domein had, had ze eigenlijk nog maar heel weinig tijd hier door gebracht. Er was in die tussen tijd zo veel gebeurd.
En er stond nog erg veel te gebeuren.
Want Hertha was met haar koffer, die Kees gestuurd had heel opgetogen naar boven gegaan. Maar na een paar uur kwam ze heel verdrietig naar beneden.
Mientje zag dat ze gehuild had. Hertha had gelijk gezegd dat ze maar niks moest vragen en als ze er uit was dat ze dan wel zou vertelen wat er aan de hand was.
Verder had ze van de inhoud van de koffer gezegd dat er wat persoonlijke dingen in zaten. En daar moest Mientje het mee doen.
Ze had nog wel een poging gewaagd en gezegd “Je kan me beter vertellen wat er is ,dan kan ik je misschien helpen". Maar Hertha was boos weggelopen met de woorden
“Moeder ik heb gezegd, als ik er zelf uit ben, zal ik je alles vertellen ,maar ga nu alstublieft niet lopen zeuren, daar kan ik echt niet tegen”.
Een dag later toen ze aan tafel zaten, had ze nog wel “Sorry van gisteren” gezegd. Verder werd er niet meer over gepraat.
Mientje had het er wel moeilijk mee vooral om dat ze zag dat Hertha toch wel erg somber was. Eigenlijk was ze net zo, als toen ze voor de deur stond een goed jaar geleden, toen stonden haar ogen ook zo dof. Maar de laatste maanden was ze zo opgebloeid en ze had het zo naar haar zin gehad vooral nu ze met het winkeltje bezig waren.
Hertha, Willemijn, Joop en Pim waren wel samen de dag erop tante Anna gaan helpen. Die was verhuisd nu en Coba vond het heerlijk dat er weer iemand in het huis woonde.
De meubels die voor het winkeltje waren konden in een kamertje blijven staan, omdat Hannah weer naar de stad was vetrokken.
Die had er weer een dienstje kunnen krijgen, het bleek bij een nichtje te zijn van haar vroegere werkgever. De man die plotseling naar Amerika gegaan was en waar van men dacht dat het de vader van Julia was. Die nicht woonde in een ander gedeelte van de stad dus de kans dat ze haar oude “mevrouw” tegen zou komen was erg klein. Voordat Hannah vertrok was ze nog in de winkel wezen kijken en had een hele poos met Hertha in het keukentje zitten praten dat had Hertha wel verteld.
Misschien had ze haar hart bij haar nichtje uitgestoord, ze waren teslotte samen opgegroeid een beetje als zussen. Na die tijd was Hertha wel iets opgevrolijkt.

Er was ook erg hard gewerkt in de winkel de afgelopen week.
Adriaan had een plafonnetje gemaakt waar de toonbank zou komen. Een hoge plank voor spullen op te ruimen.
Pim en Joop hadden de boel samen geverfd en Willemijn samen met Hertha behangen. Ja de winkel begon er echt al heel mooi uit te zien. Eigenlijk te mooi voor een oude spullen winkel. Maar Willemijn had in Amsterdam gezien, dat daar ook zo’n mooi winkeltje was, met hele mooie oude spullen en ook echt antiek. En als de winkel er mooi uit zag, kon je ook meer geld kon vragen aan de kopers. Willemijn had wel een beetje gevoel voor de verkoop bleek nu "Goeie wijn zit ook in een mooie fles".was haar motto.
De naam van de winkel "Oud Goud"kwam zo ook goed tot zijn recht vond Hertha. Ja zowel Hertha als Willemijn ontpopte zich als zakenvrouwen. Ook was Willemijn druk aan het schoonmaken geweest. Alles zag er blinkend uit. De komende week zou de vloer er in komen en Adriaan was aan uitvogelen hoe hij een toonbank zou gaan maken.
Als Hertha met de winkel bezig was fleurde ze weer helemaal op en was ze weer vrolijk maar s‘avond boven was hoorde Mientje haar toch ook soms huilen. Maar ze had zich voor genomen, niet over Kees te praten. Hertha zou het haar wel vertellen als ze zo ver was….. ..............

3 opmerkingen:

Maaike zei

Joke wat een geweldig verhaal
het lijkt net echt je vergeet dat het over poppenhuis poppen gaat
en wat heb je een mooie dingen gemaakt. Je zolder trap vind ik heel mooi uitgevonden echtruimte besparend.Dit ga ik vast gebruiken

Sylvia Tot zei

Ha die Joke,

Ik vind het weer zo spannend worden je verhaal en wat wordt het mooi op de zolder!!!!

Groetjes,

Sylvia

Corrie zei

Hallo Joke
Ik heb weer genoten je houd zo wel de spanning er in.
groetjes Corrie

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein