zondag 12 augustus 2007

Hertha
Toen Mientje kwam bij Joop vandaan kwam liep ze direct naar de tuin. Ze had het idee dat Joop eigenlijk een beetje schrok toen ze binnen kwam misschien zat hij ook wel te dromen zo als zij ook zo vaak deed en voelde hij zich een beetje betrapt.

In de tuin zat Hertha op de bank. Ze zag er nog erg bleek uit. hoewel kleine Johanna al een half jaar oud was was Hertha nog steeds niet goed hersteld .
Hertha haar enig kind was bijna een jaar geleden thuis gekomen, met haar twee kinderen
Pieter en Geertje en ze was vijf maanden zwanger.
Ze woonde met haar man en kinderen in Canada, maar ze kwijnde weg van de heimwee zo dat de dokters het niet verantwoord vonden, dat ze daar nog een kind te wereld zou brengen. Dus was zij en de kinderen met de boot naar huis gekomen. Haar man Kees woonde nog in Canada ze hadden daar een boerderij en die kan je maar niet zomaar achterlaten. Hij schreef haar ook wel maar ja de post was ook niet echt snel en Canada ligt bijna aan de andere kant van de wereld. Kees had zijn nieuwe kind ook nog niet gezien maar er waren foto's gemaakt en opgestuurd.

Maar met Hertha ging het nog niet echt haar wens, telkens maar huilen verder ze deed ook echt helemaal niks. De zorg voor de kleine Johanna kwam helemaal op haar en haar schoonzus Roberta, die ook in het huis woonde neer. Niet dat dat erg was ze was tenslotte de Opoe van het kind maar het zou wel fijn zijn als Hertha iets meer naar de Baby om zou kijken .
Daar zou ze misschien ook wat van opvrolijken.
Wat konden ze doen om Herta een beetje uit de put te halen

Mientje kreeg in eens een super idee. Misschien zou ze daar wat van opknappen .
Zodra de timmerman kwam moest hij eerst maar aan de kamer op zolder beginnen zo dat Hertha daar ook een eigen plekje zou krijgen en kinderen ook weer bij haar konden slapen. Want die sliepen sinds kleine Johanna geboren was, bij Willemijn aan de overkant. Het was heel fijn dat ze daar konden slapen maar echt fijn was dat nu ook weer niet en zeker niet voor Hertha die ook haar man heel ver bij haar vandaan had en het daar mee ook wel erg moeilijk had. Geen wonder dat ze zo stil en bleek was Mientje realiseerde zich dat Hertha vast wel teleur gesteld was dat haar slaapkamer eerst in orde gemaakt was.
Maar ja ze wist ook pas op het moment dat Hertha en de kinderen en de koffer voor de deur stond dat ze weer terug in Nederland was. Ze hadden natuurlijk geen woonplaatst en je laat ook je zwangere dochter met twee kleine kinderen niet voor de deur staan.
Dus van dat moment was het improviseren geweest. Er was een bed op de kamer bij Roberta en Pim gezet. Joop en zij zelf sliepen toen nog in het washok en daar was het heel heet als het waterfornuis branden of heel koud als het uit was. Ze hadden hun kamer aan Robertha en Pim gegeven nadat hun huis was afgebrand. Zo was het eigenlijk sinds het huis in aanbouw was en aan eenschakkeling van verassingen geweest. Het ene was nog niet achter de rug of het volgende kwam alweer. En ze dachten het rustig aan te gaan doen toen Joop ging rentenieren en ze dit huis lieten bouwen maar niets was minder waar. Nou ja zo werd het leven in iedergeval niet saai.
De trap naar de zolder was nu klaar dus eigenlijk kon die kamer daar boven best snel gemaakt worden. Ze zou er met Hertha over gaan praten misschien kreeg ze er dan weer een beetje zin in
Hopelijk kon de timmerman snel beginnen. "de timmerman"was Willemijn haar man die zou vast wel snel tijd maken. Hij raakte dan ook snel zijn logees kwijt tenslotte hadden ze ook niet een echt groot huis. "Hertha moet je eens luisteren, ik had gedacht als we nu als allereerste eens aan jou kamer gaan beginnen" .
Hertha keek op naar haar moeder en er verscheen werkelijk een glimlach op haar gezicht

Geen opmerkingen:

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein