maandag 24 september 2007

Grote Markt (vervolg)

Mientje lag in haar bed te draaien.
De kerkklok had net 12 slagen gedaan en Joop en Pim waren nog niet thuis. Om twaalf uur sloot "De Blauwe Kikker"normaal maar of dat nu met de de grote markt ook zo was dat wist ze niet.
Ardiaan kwam even na 7 uur thuis en die zei dat het ze straks ook kwamen. En dat was al weer 5 uur geleden. Hé............ daar hoorde ze paarden getrappel in de verte, dat waren ze vast want niemand had hier, op dit gedeelte van de weg, nog een paard en de weg liep dood, dus voorbij gangers konden dat niet zijn. Ze hoorde nu ook zingen .....nou ja zingen..... meer gelal boven de paarden hoeven uit. "Een karretje op de zandweg reed.....de maanscheen...............en bij ......lusten ....werd er er flink uit gehaald. Zo daar waren ze dus ze hoorde Joop boven Pim uit. Die hadden een flinke pint op zo te horen. Ze reden voorbij het huis en gingen de tilbrie in de schuur zetten en het paard in de wei doen. Dus voor ze weer terug waren liep nog wel een half uurtje uit. Ze dommelde een beetje in en moest denken aan wat Hertha van middag had gezegd over" het onder de plak zitten". Het was maar een grapje maar toch .......zou ze Joop niet een beetje meer vrijheid geven en toch dat........ pijpje ........in de schuu ................r....... Op eens schoot ze overeind. Wat was dat ?? Ze was toch even in gedommeld.. Ze hoorde de pomp beneden en luid ........gefluister.

Ze sprong haar bed uit, op de overloop kwam ze Robertha en Hertha tegen die waren ook op weg naar beneden. Ze gingen zachtjes van de trap op het geluid af. Dat kwam uit het washok helemaal beneden. "Ik heb niet gezegd dat je naast die plank moest lopen toen je het paard in de wei deed" zei Pim " en toen.............toen..... ik je er uit wilde trekken, hoefde je mij er niet in te trekken". "Dat deed ik niet expres hoor, maar doe kroos in je haren staat wel leuk. Nou stil anders worden die vrouwen nog wakker ik gooi eerst een emmerwater over jou en dan jij over mij "zei Joop.
"Zouden we eerst die natte zooi niet uit doen"zei Pim dat lijkt me wel zo verstandig .
Op de trap zaten inmiddels Mientje, Robertha en Hertha te stikken van de lach. Ze waren daar gaan zitten daar en Joop en Pim hadden niks in de gaten. Die ontdeden zich van de vieze natte kleren alleen hun onderbroeken ,die er ook niet uit zagen, hielden ze aan. Toen begon het ritueel weer van voor af aan, er werd weer water gepompt en Joop kreeg een emmer over zijn blote lijf en Pim kreeg weer een emmer van Joop over zich heen en dat alles ging onder gematigd veel kabaal. Robertha kom zich niet meer bedwingen en besloot maar even in te grijpen. Ze kon ook haar lachen niet meer inhouden dus er moest wat gebeuren.
"Jullie hoeven niet te proberen zachtjes te doen want dat is toch niet gelukt en ik zou die smerige onderbroeken maar uitdoen. We halen wel even schoon goed boven en ook een paar handdoeken. En Hertha haal jij een s even een stuk zeep dan kunnen jullie je even goed wassen dan kan de stank er ook af . Pim je kan je hoofd ook zo onder die pomp houden dan gaat misschien dat kroos uit je haar". De mannen keken daar drie vrouwen die in hun nacht pon op de trap zaten met knalrode hoofden van het lachen.
"We deden nog zachtjes"zie Joop schuld bewust." Ja..................Hoor maar een ding is zeker jullie zijn nu vast weer nuchter" zei Mientje die opstond en schoon goed ging halen . Hertha kwam al met een stuk zeep aan zodat ze zich nu echt konden wassen .
"Gooien jullie je vuile kleren in een teil en doe daar even water op ik ga even een kop thee zetten want al is het midden in de nacht dat lusten jullie misschien wel"zei Robertha .Dit laatste had ze beter niet kunnen zeggen want Joop liep in een spurt naar de plee om daar de overtollige drank in te gaan gooien en Pim spuugde gelijk in het gootgat. "Vrouw,........vrouw ik wil van alles maar nu echt geen thee .......................ik wil eigenlijk alleen maar naar bed."zei Pim heel zielig.
"Nou hier zijn jullie handdoeken en schone kleren en als jullie schoon zijn komen jullie maar naar boven of moeten we jullie soms de trap op helpen"zei Mientje die met het schone goed weer terug was. Wij gaan alvast wel weer naar bed en die thee vergeten we wel.
"We komen zo en die trap lukt wel".stammelde de twee die nu echt heel ziek er uitzagen.
Mientje ,Robrtha en Hertha gingen weer naar boven en verdwenen weer in hun slaapkamers
op de overloop stonden ze nog even na te praten . "Dat wordt weer een nachtje met heel veel gesnurk "zei Robertha. Ja dat dacht Mientje ook wel . Zo was de dag van de grote markt echt ten einde en morgen ........morgen..........kwam er weer een nieuwe dag. Mientje stapte weer in haar bed ze hoorde Joop en Pim naar boven komen ze zou nu doen of ze sliep........Joop kwam op zijn bekende zachte (dus niet) manier binnen en schoof tussen de lakens. Hij rook ieder geval lekker fris. Geen echte drank lucht meer en ook geen rook..........
"Mientje ........Mientje ben je nog boos????" ......................" boos ik ,helemaal niet geweest maar ga nu maar lekker slapen. Dit had ze niet hoeven zeggen want het gesnurk was al begonnen
en in de verte sloeg de klok 3 uur

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig Joke, wat een verhaal!
Liefs van Tine

Anoniem zei

heb weer genoten je heb werkelijk een rijkelijke fantasie Joke.

Groetjes Lenie

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein