zaterdag 27 oktober 2007

De Grote Bazaar
Pfff………. Mientje zat op de rand van haar bed.
“Wat moest ze nu nog meer mee nemen”, dacht ze. Ze had haar nachtpon, schoon ondergoed en een schone blouse voor nood gevallen, tandenborstel, zeep, washandje en handdoek en een flesje Eau de cologne ingepakt. Het paste allemaal keurig in haar tas.
Het was ineens wel heel wat anders na zo, n roerige week. Maar het ging straks echt gebeuren. Samen met Robertha gingen ze naar Arnhem naar de Grote Bazaar. Ze konden met de bode mee rijden naar het station, Hollands spoor in den Haag en dan met de hofplein lijn naar Rotterdam dit was de eerste elektrische trein van Nederland. Mientje was nog maar een keer met die trein mee geweest maar ze zag hem elke dag rijden want de weg waar ze aan woonde was doodlopend geworden toen de Hofplein lijn in gebruik werd genomen. Dat was nu zo, n 15 jaar geleden.
“Het is toch wat, dat je eerst naar den Haag moet voor je met de trein kan terwijl hij bijna door je achter tuin rijdt”, zuchtte Mientje. Als ze in Rotterdam waren moesten ze overstappen op de trein naar Arnhem.daar zouden ze opgehaald worden door een nicht die daar vlak bij woonde.
Dan zouden ze morgen naar de Grote Bazaar gaan en overmorgen pas weer terug komen.
Robertha had alles geregeld en ook het nichtje geschreven, die vond het heel leuk dat de Tante, s kwamen. En die vond ook, dat ze dan maar twee nachtjes moesten komen, anders was het vast wel een heel vermoeiende reis.
Robertha klopte op de slaapkamer deur.
“Mientje ben je al klaar? , Ik zet nog even een kopje thee want over een half uur komt de bode en anders missen we de trein”. Mientje schoot over eind “Ja ik kom er aan hoor”
Mientje pakte haar tas en ging naar de keuken.
Daar zaten Joop, Pim en Hertha, die had al thee gezet en al ingeschonken zo dat ze niet echt hoefde te haasten. Het was wel fijn dat Hertha nu even de honneurs kon waar nemen, nu ze weg gingen. Want zowel Joop als Pim konden wel aardappels schillen maar koken…….. Ho………. Maar.Pim en Joop hadden er gelijk mee ingestemd dat Mientje met Robertha
naar die Grote Bazaar gingen. Ze voelde zich misschien toch een beetje schuldig na hun nachtelijke zwempartij na de grote markt. Nee ze vonden dat Mientje en Robertha het echt verdiend hadden.” Jullie moeten wel voorzichtig zijn hoor” en nog een aantal wijze raadgevingen kregen ze van Pim en Joop.
“We gaan onze jassen maar aan doen de Bode zal zo wel komen ik dacht ik zijn paard al hoorde” zei Robertha.
Toen ze even later bij de bode in zijn huifkar zaten, keken ze elkaar eens aan en proesten het uit van het lachen. “Of ze in zeven sloten gelijk zouden lopen, nee dat lieten ze wel en Joop en Pim over.” Ach ze bedoelde het goed toch.
Ze zouden er heerlijk van gaan genieten. Dat mocht ook wel na die hectique van de laatste weken. Anna had ook graag mee gegaan en dat was ook wel erg gezellig geweest maar die wilde nu zo snel mogelijk verhuizen.
Als het erg leuk was gaan ze toch volgend jaar weer en dan gaat ze gewoon mee.
Ze waren bijna bij het station “Arnhem we komen er aan.”Ze zaten te giechelen als een stel schoolmeisjes.


5 opmerkingen:

Connie zei

Joke wat leuk en zo actueel
komen we ook te weten wat ze gekocht hebben????

Carla zei

Wat een grappig verhaal en wat leuk om op deze manier je poppenhuis te laten zien
ik blijf het volgen

Anoniem zei

Hoi joke jammer dat ik niet mee kan hoop dat je veel plezier heb en leuke dingetjes kan kopen.Je verhaal was weer kick.
Gr lenie

Joke zei

dank jullie voor jullie leuke reacties

Tine zei

Joke, ik leef helemaal mee met je verhaal. Geweldig!!
Liefs van Tine

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein