woensdag 24 oktober 2007

De Koop

Het was een gezellige zondag middag geworden. Na veel overleg was er besloten dat Anna het huis zou kopen en dat Coba gewoon bij haar kon blijven wonen.
De hand en spandiensten waren ook wel erg welkom want ze zouden het nog druk genoeg krijgen. Anna wilde nog proberen iets van de prijs van het huis af te krijgen maar daar zou ze niet te hard aan tornen.
Wel aan de winkelprijs daar wilde ze echt niet meer voor kwijt dan 1000 gulden. Want die kunst schilder zat er nog in en als hij er uit was wat moest ze er dan mee.

Hoewel "dat probleem" leek nu wel opgelost.
Hertha en Willemijn hadden na dat Anna de vorige week geweest was er over zitten praten en die hadden een fantasties idee.
Ze wilde een winkeltje beginnen in tweedehands spullen
Willemijn had toen ze bij haar tante in Amsterdam was ook van die winkeltjes gezien. Mensen die hun niet gebruikte spullen kwijt wilden verkochten ze voor heel weinig geld en met een beetje op knappen verkochten ze het weer voor het dubbele zo kon je best wel wat verdienen
Adriaan wilde ook wel helpen, als er kapotte meubels waren, dan kon hij ze maken.
Ook Hannah vond het heel erg leuk als haar nieuwe dienst-je in de stad niet zou bevallen in de stad kon ze altijd naar huis komen en helpen.
De middag was om gevlogen het was pas na het avond eten dat Anna, Hannah en Julia weer naar huis gingen
Anna en Joop waren de andere dag naar Notaris de Kater gegaan om het bod uit te brengen.

Wat hun beide zeer verbaasde dat was, dat het bod gelijk werd geaccepteerd en dat ook de meubels die nog in de kamers van het huis er bij waren. Of Coba moest er wat van willen hebben. De kinderen wilden alleen het geld bedrag en alles wat van echte waarde was hadden ze al mee genomen.

De papieren voor de overdracht waren een dag later al klaar en vanmorgen was de koop een feit. Anna was sinds vandaag de eigenaar van Molenweg 15, een lading meubels, inwoning en de winkel, Meesterstraat 1
http://minimasters.come2me.nl/index.php?id=515942

Van morgen waren ze allemaal gaan kijken. Coba was geheel overrompeld dat het zo snel zou gaan had ze niet verwacht. Ze was wel heel dankbaar dat ze gewoon kon blijven wonen. Anna had de plannen om maar zo snel mogelijk te verhuizen want nu erop het huis waar ze nu woonde allerlei papieren hingen over executie verkoop voelde ze zich niet echt lekker meer daar. Coba had nog een mededeling en dat was dat, Martin de kunstschilder, vanmorgen was vertokken hij had zijn spullen gepakt en had gezegd dat hij naar Parijs ging maar hij zou wel terug komen. Misschien volgende zomer. Hij had Coba ook de huur van drie maanden nog gegeven. Die zou ze nu aan Anna geven, die was tenslotte huis baas.
Anna wilde daar niks van weten, tenslotte waren ze er van uitgegaan dat die winkel voorlopig nog verhuurd zou zijn en ze had een a merkelijke lagere prijs er voor betaald als dat hij leeg geweest was. Nee die 15 gulden mocht Coba wel houden dan had ze ook nog een zakcentje.
En zo zag het er naar uit dat Hertha en Willemijn, s idee sneller in de uitwerking kwam als dat iedereen ook maar verwacht had..

1 opmerking:

Carla zei

Joke wat leuk je verhaal
wel een snelle koop van een huis
ik ben ook benieuwd naar de winkel

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein