zaterdag 29 september 2007

De Zolderkamer
Na de nachtelijke zwempartij van Joop en Pim had het leven op Oud -Leeuwenstein weer zijn gewone ritme aangenomen.
Hertha was niet te stuiten na al haar aankopen en er moest gewerkt worden aan haar kamer. Pim en Joop waren weer met de verfkwast in de weer en werkelijk iedereen was verbaasd over de talenten van Joop.
Hij had nog nooit een verfkwast vast gehouden maar het ging wonder boven wonder heel erg netjes.
Mientje was toen ze weer voor de eerste maal naar boven ging er helemaal van onderste boven.
Hij had de deuren van de bedstee geverfd en ook de randjes zagen er heel goed uit.
Hertha was helemaal trots op haar vader en Mientje ook.

Willemijn en Hertha waren samen aan het behangen geweest en het kamertje was eigenlijk best gezellig geworden.
Vanavond was het dan zo ver. Hertha en de kinderen zouden voor de eerste keer gaan slapen op de zolder.

Adriaan had een mooie deur gemaakt naar haar kamer. Het was geen grote deur want de opening was niet echt groot, eerst zouden ze er een gordijn voor gehagen worden maar Hertha wilde zo graag een deur dus met veel passen en meten was er dan toch een deur in gekomen.
Nu moesten er nog allerlei meubels in het kamertje komen maar dat was van later zorg. De Bedstee was klaar en er kon geslapen worden
Nu waren ze de spulletjes van de kinderen gaan ophalen bij Willemijn.
Floortje vond het helemaal niet leuk dat Geertje weg ging en nu hier gingen slapen. Dat Pieter weg ging vond ze niet zo erg die liep haar toch altijd maar te plagen of aan haar vlechten te trekken.

Voor Willemijn en Adriaan was het vast wel fijn dat de inwoning weg ging want hun huis was ook niet echt groot. Maar ze waren er al die tijd flink mee geholpen geweest.
Willemijn had Hertha ook geholpen haar quilt af te maken en die lag nu in de bedstee. Er moesten nog wat latjes geplaatst worden en ook moesten er nog lampjes opgehangen en gordijnen maar in de bedstee was licht en dat was al heel fijn. Mientje had haar mooie ochtendjas aan Hertha in bruikleen gegeven zo dat als ze er onverwachts uit moest ze dan toch iets aan kon doen . Want boven was het niet echt warm.
Mientje keek nog eens in het kamertje, het was eigenlijk best wel heel snel gegaan ze had van de hele opbouw weinig gezien vanwege haar voet maar het was nu toch wel heel leuk geworden, ze was ook heel blij dat Hertha weer zo was opgeknapt.
Daar kwamen de kinderen met hun spulletjes ze zou ze maar gaan helpen alles naar boven te brengen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk gedaan ook het verhaal

carla

Anoniem zei

het is weer gaaf hoor joke

Groetjes lenie

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein