zondag 26 augustus 2007

zolder II

Na dat Mientje bij Joop in de schuur was geweest ging alles in een stroomversnellig.
Die zelfde avond kwam Adriaan de plannen bestuderen.
Die vond de plannen niet echt ingewikkeld en na nog wat gesteggel over een muur die er wel of niet in moest konden ze het al snel eens worden.
Joop vond dat er een tweede kamertje gemaakt moest worden en Mientje vond eigenlijk een grote zolder veel prettiger.

Besloten werd uit eindelijk dat de muur een schot van hout werd, die er in kwam, mocht het niet bevallen kon hij er zo uitgehaald worden. Mientje koos daar maar voor want ze wilde eigenlijk wel dat er snel aan de zolder werd begonnen.

Adriaan had op het moment niet echt veel werk en besloot de volgende dag met planken, hamer en spijkers de zolder op te gaan
Hertha was helemaal in hoera stemming en Robertha en Pim ook want die hadden al zo'n tijd met hun nichtje en achternichtje op een kamergeslapen dat ze dat eigenlijk ook wel een beetje gehad hadden.
Maar omdat ze na het afbranden van hun huis gelijk bij Mientje en Joop in huis hadden mogen komen wonen. Hadden ze gelijk aangeboden toen Hertha zwanger voor de deur stond, dat ze wel bij hun op de kamer mocht.
Maar het was behelpen zeker toen de kleine Johanna geboren was..
Hertha was echt een metamorfose ondergaan sinds ze wist dat er een kamertje voor haar gemaakt werd. Ze had zelfs kleine Johanna mee genomen toen ze buiten op de bank ging zitten.
Pieter en Geertje vonden het ook heel fijn dat hun moeder weer een beetje opvrolijkte en waren niet bij hij weg te slaan.
Ja als Mientje er eens goed over nadacht was dat idee om aan die zolderkamer te beginnen een van haar beste ideeën sinds tijden geweest.
Als Adriaan nu ook maar een beetje lekker opschoot
dan kwam alles best voor elkaar. Ze moest zelf ook nog heel veel dingen gaan doen nu daar een hele kamer er bij kwam. Er moest behangen worden want Hertha wilde graag een mooie kamer en niet zo maar onder de kale planken slapen.
Ze zou deze week samen met Hertha behang gaan uitzoeken en misschien ook nog wel een lamp en..............
Ja er moest nog heel heel veel gebeuren de komende dagen.
zie ook Oud-Leeuwenstein: De Zolder I

Geen opmerkingen:

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein