vrijdag 31 augustus 2007

Willemijn en Adriaan

Mientje zat met haar been omhoog en kon geen voet meer verzetten, ze was gevallen over een stuk hout toen ze op de zolder aan het kijken was.


Adriaan had het houten schot toch maar niet neer gezet en daar om was Mientje nog al uitgelaten ze liep achteruit en daarlag ze, gelukkig viel ze niet gelijk de trap af maar het scheelde niet veel. Joop en Pim hadden haar samen naar beneden gedragen en nu zat ze in de keuken. met haar been op een andere stoel de dokter was nog geweest. Maar met rust zou het wel genezen er was gelukkig niks gebroken. Het vallen was niet erg maar het neer komen.
Ze waren allemaal erg geschrokken en Ardiaan was meteen begonnen aan een luik op het trapgat. Dit om erger te voorkomen
Zo hadden ze de afgelopen week geen behang wezen kopen voor het kamertje van Hertha en dat zou de komende weken ook niet van komen. Hertha sloeg zich heel goed door haar teleur stelling heen en hielp haar nu zo veel ze kon . Dat hoefde niet echt van Mientje ze was al blij dat ze de zorg van kleine Johanna weer een beetje op zich nam en dat ze weer belangstellig kreeg voor van alles.
Adriaan was ook begonnen aan haar bedstede vertelde hij en hij had de dakkapel betimmerd. Het was al een heel ander gezicht vond iedereen. Willemijn had ook de plaats waar de bedstede moest komen gewit dus er werd wel door gewerkt. Ook al kon Mientje geen polshoogte nemen.
Ze hadden het eigenlijk heel goed getroffen met Adriaan en Willemijn. Adriaan was erg handig met de hamer en dat kwam met een huis in aanbouw heel goed uit en Willemijn werkte al vanaf dat ze hier net woonde. Eerst een dag in de week alleen voor de was maar inmiddels was ze er wel vier dagen. En ze woonde vlak bij dus geen inwoning en toen Hertha weer thuis kwam
bood ze gelijk aan om de kinderen daar te laten slapen tot ze hier in huis een goed plekje zouden hebben. Geertje was net zo oud als haar dochtertje Floortje. Dus als Willemijn aan het werk was
speelde de kinderen heerlijk met elkaar. Pieter was net 10 geworden en de meisjes alle twee 8 jaar. Pieter had er wel een handje van om de meisjes te plagen en of het nu Floortje of zijn zus was het maakte hem niet uit.

Joop vond Willemijn geen knappe vrouw en hij had eigenlijk wel een beetje gelijk ook
maar ze had een hart van goud want wie neemt zo maar spontaan de kinderen van de dochter van je werkgever in huis en ze had ook echt twee rechterhanden want werken dat ze kon
je hoorde haar nooit mopperen. Ook als het wat later werd nooit moeilijk doen en de kinderen waren ook gek op haar. Zelfs Hertha was zeer op haar gesteld. Ze had Hertha beloofd om haar te helpen een Quilt voor in de bedstee dus vanavond ging Hertha naar Willemijn om de stofjes uit te zoeken. En dan zouden ze hem samen gaan maken. Dat zou wat wezen Hertha aan het handwerken het was nooit een van haar liefhebberijen geweest maar misschien vind ze dit wel leuk en worden de dames misschien wel een beetje vrindinnen ze scheelden ook niet zo veel in leeftijd. Hertha was in juli 38 geworden en Willemijn wordt in december 37 .
Mientje dacht er aan dat zij ook 37 jaar was en Hertha was toen net zo oud als Pietertje nu.

"Mientje je word oud en zeker als je niet uit de voeten kan" maar dat is gelukkig van voorbij gaande aard en zo had ze lekker de tijd om een beetje te dag dromen.
Geen opmerkingen:

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein