woensdag 25 november 2009

Mini beer en update QuiltHet beertje dat ik begonnen was bij de mini masters is af ik moet eerlijk zeggen het is geen schoonheid zijn nek is te lang. het nobele streven is om er binnenkort weer een te maken met een wat beter resultaat.


Ik heb de laatste dagen aan mijn 1:1 Quilt gewerkt. Al de blokken zijn nu af 64 stuks en vanmiddag heb ik aan het puzzelen geweest om ze op de juiste plaats te leggen. De hele kamer moest wat verschoven worden omdat de ruimte 220 x220 normaal bezet wordt door de meubels. Maar na even lag het allemaal op de grond en na wat verschuiven en hulp van een buurvrouw ( even een paar extra ogen want als je er lang naar kijkt zie je echt niet meer)lag het toch naar wens. Daar na mooie stapeltjes gemaakt zo dat ik de banen aan elkaar kan stikken.


Maar dit zal toch even op zich moeten laten wachten want er moeten ook nog andere dingen gedaan worden. Maar ik heb zo al een lekker begin

zondag 22 november 2009

Mini masters bij Annebeth


Vandaag zijn we met de mini masters bij Annebeth geweest.
De bezetting was niet helemaal optimaal want Nancy en Leura waren er niet.
Maar Marion was er wel met kleine Elyne .Wat is dat al een lekker kindje voor haar ruim twee maanden. en ze lijkt onwijs op haar nichtje Willemijn.
Marion kreeg ook ons gezamenlijke cadeau, een letterbak ik vorm van een huis met in alle vakjes iets van speelgoed.
Het was weer heel erg gezellig en we we hebben heel hard gewerkt.
we mochten kiezen een Quiltje of een beertje maken.
Omdat beide dingen heel erg bewerkelijk zijn gingen we er van uit dat onze werkstukken niet af zouden komen. dat klopte dus deze keer geen foto,s van het eind resultaat.
Lenie en ik hebben zich op de beren gestort en de rest gingen voor de Quilt.
Het eerste half uur hoorde we ook niets anders van "hier komt nooit iets van terecht' maar toen men het een beetje door kreeg hoe het moest begon iedereen er wel lol in te krijgen.
ook de cadeautjes voor de gastvrouw waren weer heel erg leuk wat ik zelf gemaakt heb zie je hier op de foto. van de andere dingen heb ik helaas geen foto gemaakt


woensdag 11 november 2009

Comtoiseklok


Ik heb weer een een klok gemaakt . Dit keer een Franse een Comtoiseklok.

Ik ben ook bang dat ik een klokken tic aan het krijgen ben .
De Wijzerplaat is gemaakt op een knoop met een gat waar van ik al jaren van dacht, wat zal ik daar eens mee doen.
Nu weet ik het Romeinse cijfers op schilderen.
ik heb nog een zo.n knoop die zal ook tot wijzerplaat worden veranderd. (Jammer dat ik er niet meer heb)
Deze klok heb ik na gemaakt van foto,s die ik ge googled heb, maar bij mensen in de buurt die zo,n klok hebben hangen heb ik vanmorgen aangebeld om te vragen of ik de klok mocht bekijken omdat ik er zo een in het mini aan het maken was.
Toen zag ik ook dat er een bel op zat en dat de gewichten met touw i.p.v kettingen aan de klok zaten.
Klokken maken is echt heel erg leuk
Er komen vast nog meer uurwerken de komende tijd.Hoewel ik nu aan een 1:1 Ouilt begonnen ben. daar komen de volgende keer foto,s van.zondag 8 november 2009

de Klok
Ik was pas de zolder een beetje aan het ruimen toen ik mijn eerste klok vonddie hing 40 jaar geleden in mijn huis en heeft er jaren gehangen. Maar om dat je wel eens wat anders wil . is die naar de zolder verhuist. Ik heb besloten hem binnenkort op MP te zetten.Maar voor dat ik dat doe dacht ik ."ik maar hem maar even 1:12 na"Hier dus het resultaat van de grote klok met de mini er naast ( bovenste foto)
er onder de mini

vrijdag 6 november 2009

Dag naar Urk
Vandaag zijn Ingrid en ik naar Urk geweest.


Co haar winkel bestond 25 jaar en bij wijze van verassing hadden we besloten om daar naar toe te gaan.
Ze had ook een kleine tentoonstelling in haar huis met al de dingen waar ze mee bezig geweest was.
Dat we kwamen was voor Co echt een verassing ze had ons echt niet verwacht.

en het was ook heel erg leuk. De tentoonstelling erg leuk om te zien en ook haar winkel waar je werkelijk van alles kan vinden.

Zo vond ik nog een mooi stofje die ik kan gebruiken voor mijn 1:1 Quilt voor het logeerbed.
En Ingrid had een hondje gevonden die precies op Saartje lijkt. Na de bezichtiging zijn we lekker gaan lunchen dat was ook al een feest.Toen daar na bij Co onze gekochte spulletjes op gehaald en nog een kopje thee gedronken en toen weer naar huis.
Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein