zondag 27 maart 2011

Zomertijd en handwerkwinkel

De zomertijd is begonnen en het zonnetje schijnt heerlijk en dat heeft hij de afgelopen week ook lekker veel gedaan en daar hebben we  heerlijk van genoten. Zo komt het ook dat ik vorige week over heb geslagen met schrijven. Want ik heb maar weinig achter de laptop gezeten ,ik heb heerlijk wezen fietsen  s,middags als Ad zijn middag dutje deed. Vorig jaar heb ik totaal maar op mijn fiets 120 km gereden en ik bedacht me dat dat niet mocht gebeuren  nu staan er al 45 km op de teller  dus al meer dan een derde van vorig jaar.
Ook  heb ik nog met Ad\ aan de wandel geweest want je moet het mooie weer uitbuiten. Komende week krijgt Ad een eigen rolstoel die duwt hopelijk wat lichter als die we nu hebben. Ook krijgen we een traplift dat is ook echt heel fijn om dat Ad niet zo geweldig loopt. Maar verder gaat het toch wel goed met Ad  hij geniet van de twee dagen, die hij in ontmoetingscentrum is en ook het mooie weer heeft een positieve uitwerking op ons alle twee.
Deze week heb ik ook niet echt veel geknutseld , de parket vloer voor mijn handwerk winkel heb ik vorige week al gemaakt 
Hij is gemaakt van houten lamellen  van Ikea waar ik plankjes van gezaagd heb  en toen in een visgraat op geplakt. Heel leuk werk. Daar na hem op geschuurd en in de gele antiek was gezet.
Het ruikt nu heel erg lekker boven  of ik heel erg aan de schoonmaak geweest ben.

 
Ook heb ik een begin gemaakt aan de trap die in  de winkel komt Want er komt een verdieping in .

En ook heb ik het plafond gemaakt  de verdieping is niet echt hoog maar omdat ik het plafond lager er voor maar moet het de suggestie wekken dat die verdieping een normale hoogte krijgt. Ik hoop dat, dat lukt, het is weer een hele uitdaging om het zo te krijgen als dat ik in mijn hoofd heb.
Vorige week is ook Ingrid weer wezen knutselen  we staan 17 april  op de beurs  in Spijkenisse met onze workshops. En we wilde weer een nieuwe workshop er bij maken.
De gruttersbak die ik uit Landleven heb gemaakt zijn we aan het uitwerken en dat is onze nieuwe workshop
Heel leuk is dat er een foto van mijn Gruttersbak in landleven komt. Ik had gevraagd om toestemming om het 1:12 uit te werken dit om dat ik hem niet echt zelf verzonnen heb. Kreeg een leuk berichtje en dat ze een foto zouden plaatsen.

zondag 13 maart 2011

Beurs, update kleed en een nieuw project

Na de logeerpartij van de klein kinderen een drukke week gehad met verjaardagen en Thea en Willem die een paar dagen hier gelogeerd hebben
Het was onwijs gezellig maar daar na moesten we gewoon weer even tot rust komen
Gisteren ben ik naar de beurs in Rijswijk geweest en hoewel ik alleen maar vijlen , knopjes en en paar lampjes is het wel ietsje meer geworden. De boeken waren echt een koopje en ik wilde deze al een hele poos hebben dus dat kwam heel goed uit.
zo kan ik weer helemaal aan de slag
Ik ga aan een nieuw project beginnen ik heb weer een wijn kistje die ik nu iets dieper heb gemaakt
en waar van ik een Handwerkwinkel ga maken. Ik wil daar in kantklos, borduur en quilt dingen in maken.dus heel veel werk maar wel erg leuk werk denk ik het zal wel een langdurig project worden omdat ik alles weer zelf wil gaan maken.
Maar ik zal eerst nu nog een paar Comtoise klokken gaan maken omdat we een bestelling voor twee klokken hebben gekregen Via Workshoppyalfabet

http://workshoppy-alfabet.blogspot.com/

het begin van de handwerkwinkel

 
Ik heb de afgelopen week ook tussen de bedrijven ook nog een stukje geborduurd aan mijn vloer kleed,ik ben hier vorige jaar al aan begonnen maar niet veel meer aan gewerkt nu ben ik weer heerlijk aan het borduren . Ik heb nog wel wat te doen voor het klaar is

Update vloerkleed

woensdag 2 maart 2011

Kantwerk en logeren Maikel en Sanne

Ik had wat eerder willen schrijven omdat ik vorige week al met de kantjes bezig was en toen veel geklost heb. Na zaterdag ligt het klos werk helemaal stil . zondag hebben we de verjaardagen van Corrie en Jacques gevierd en maandag morgen heb ik Maikel en Sanne voor twee dagen gehaald. 
Het kantje waar ik mee bezig was is klaar dit zal gebruikt worden op een jurkje of misschien wel op iets anders. Zo kan je goed zien hoe het  geworden is. het is 4mm breed dus echt mini
Ik ben nu aan een ander kantje bezig,  dit word een kastrandje
Hier iets dichterbij  en het is echt heerlijk om te klossen

Omdat het voorjaars vakantie is kwamen Maikel en Sanne een nachtje logeren
en er moest natuurlijk geknutseld worden

we hebben gezaagd, geknipt, geplakt 

Het doel een boeken kast met boeken die natuurlijk versierd moesten worden
met stikkers en dan vond Sanne geweldig werk

De boeken kast is door Maikel voor een gedeelte gezaagd, geschuurd en in elkaar geplakt
Ook de kast is door Maikel geschilderd.

Dus deze kast is ontstaan door flinke samenwerking

Oma had voor Sanne een S gezaagd die is door Sanne geschilderd en versierd  . toen hebben we er nog een gat in geboord en een draad er door en word die als ketting gedragen.
Het was echt heel gezellig en twee dagen waren eigenlijk te kort ook omdat we nog een paar potjes stratego en Yahtzee moesten spelen .

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein