zaterdag 29 september 2007

De Zolderkamer
Na de nachtelijke zwempartij van Joop en Pim had het leven op Oud -Leeuwenstein weer zijn gewone ritme aangenomen.
Hertha was niet te stuiten na al haar aankopen en er moest gewerkt worden aan haar kamer. Pim en Joop waren weer met de verfkwast in de weer en werkelijk iedereen was verbaasd over de talenten van Joop.
Hij had nog nooit een verfkwast vast gehouden maar het ging wonder boven wonder heel erg netjes.
Mientje was toen ze weer voor de eerste maal naar boven ging er helemaal van onderste boven.
Hij had de deuren van de bedstee geverfd en ook de randjes zagen er heel goed uit.
Hertha was helemaal trots op haar vader en Mientje ook.

Willemijn en Hertha waren samen aan het behangen geweest en het kamertje was eigenlijk best gezellig geworden.
Vanavond was het dan zo ver. Hertha en de kinderen zouden voor de eerste keer gaan slapen op de zolder.

Adriaan had een mooie deur gemaakt naar haar kamer. Het was geen grote deur want de opening was niet echt groot, eerst zouden ze er een gordijn voor gehagen worden maar Hertha wilde zo graag een deur dus met veel passen en meten was er dan toch een deur in gekomen.
Nu moesten er nog allerlei meubels in het kamertje komen maar dat was van later zorg. De Bedstee was klaar en er kon geslapen worden
Nu waren ze de spulletjes van de kinderen gaan ophalen bij Willemijn.
Floortje vond het helemaal niet leuk dat Geertje weg ging en nu hier gingen slapen. Dat Pieter weg ging vond ze niet zo erg die liep haar toch altijd maar te plagen of aan haar vlechten te trekken.

Voor Willemijn en Adriaan was het vast wel fijn dat de inwoning weg ging want hun huis was ook niet echt groot. Maar ze waren er al die tijd flink mee geholpen geweest.
Willemijn had Hertha ook geholpen haar quilt af te maken en die lag nu in de bedstee. Er moesten nog wat latjes geplaatst worden en ook moesten er nog lampjes opgehangen en gordijnen maar in de bedstee was licht en dat was al heel fijn. Mientje had haar mooie ochtendjas aan Hertha in bruikleen gegeven zo dat als ze er onverwachts uit moest ze dan toch iets aan kon doen . Want boven was het niet echt warm.
Mientje keek nog eens in het kamertje, het was eigenlijk best wel heel snel gegaan ze had van de hele opbouw weinig gezien vanwege haar voet maar het was nu toch wel heel leuk geworden, ze was ook heel blij dat Hertha weer zo was opgeknapt.
Daar kwamen de kinderen met hun spulletjes ze zou ze maar gaan helpen alles naar boven te brengen.

maandag 24 september 2007

Grote Markt (vervolg)

Mientje lag in haar bed te draaien.
De kerkklok had net 12 slagen gedaan en Joop en Pim waren nog niet thuis. Om twaalf uur sloot "De Blauwe Kikker"normaal maar of dat nu met de de grote markt ook zo was dat wist ze niet.
Ardiaan kwam even na 7 uur thuis en die zei dat het ze straks ook kwamen. En dat was al weer 5 uur geleden. Hé............ daar hoorde ze paarden getrappel in de verte, dat waren ze vast want niemand had hier, op dit gedeelte van de weg, nog een paard en de weg liep dood, dus voorbij gangers konden dat niet zijn. Ze hoorde nu ook zingen .....nou ja zingen..... meer gelal boven de paarden hoeven uit. "Een karretje op de zandweg reed.....de maanscheen...............en bij ......lusten ....werd er er flink uit gehaald. Zo daar waren ze dus ze hoorde Joop boven Pim uit. Die hadden een flinke pint op zo te horen. Ze reden voorbij het huis en gingen de tilbrie in de schuur zetten en het paard in de wei doen. Dus voor ze weer terug waren liep nog wel een half uurtje uit. Ze dommelde een beetje in en moest denken aan wat Hertha van middag had gezegd over" het onder de plak zitten". Het was maar een grapje maar toch .......zou ze Joop niet een beetje meer vrijheid geven en toch dat........ pijpje ........in de schuu ................r....... Op eens schoot ze overeind. Wat was dat ?? Ze was toch even in gedommeld.. Ze hoorde de pomp beneden en luid ........gefluister.

Ze sprong haar bed uit, op de overloop kwam ze Robertha en Hertha tegen die waren ook op weg naar beneden. Ze gingen zachtjes van de trap op het geluid af. Dat kwam uit het washok helemaal beneden. "Ik heb niet gezegd dat je naast die plank moest lopen toen je het paard in de wei deed" zei Pim " en toen.............toen..... ik je er uit wilde trekken, hoefde je mij er niet in te trekken". "Dat deed ik niet expres hoor, maar doe kroos in je haren staat wel leuk. Nou stil anders worden die vrouwen nog wakker ik gooi eerst een emmerwater over jou en dan jij over mij "zei Joop.
"Zouden we eerst die natte zooi niet uit doen"zei Pim dat lijkt me wel zo verstandig .
Op de trap zaten inmiddels Mientje, Robertha en Hertha te stikken van de lach. Ze waren daar gaan zitten daar en Joop en Pim hadden niks in de gaten. Die ontdeden zich van de vieze natte kleren alleen hun onderbroeken ,die er ook niet uit zagen, hielden ze aan. Toen begon het ritueel weer van voor af aan, er werd weer water gepompt en Joop kreeg een emmer over zijn blote lijf en Pim kreeg weer een emmer van Joop over zich heen en dat alles ging onder gematigd veel kabaal. Robertha kom zich niet meer bedwingen en besloot maar even in te grijpen. Ze kon ook haar lachen niet meer inhouden dus er moest wat gebeuren.
"Jullie hoeven niet te proberen zachtjes te doen want dat is toch niet gelukt en ik zou die smerige onderbroeken maar uitdoen. We halen wel even schoon goed boven en ook een paar handdoeken. En Hertha haal jij een s even een stuk zeep dan kunnen jullie je even goed wassen dan kan de stank er ook af . Pim je kan je hoofd ook zo onder die pomp houden dan gaat misschien dat kroos uit je haar". De mannen keken daar drie vrouwen die in hun nacht pon op de trap zaten met knalrode hoofden van het lachen.
"We deden nog zachtjes"zie Joop schuld bewust." Ja..................Hoor maar een ding is zeker jullie zijn nu vast weer nuchter" zei Mientje die opstond en schoon goed ging halen . Hertha kwam al met een stuk zeep aan zodat ze zich nu echt konden wassen .
"Gooien jullie je vuile kleren in een teil en doe daar even water op ik ga even een kop thee zetten want al is het midden in de nacht dat lusten jullie misschien wel"zei Robertha .Dit laatste had ze beter niet kunnen zeggen want Joop liep in een spurt naar de plee om daar de overtollige drank in te gaan gooien en Pim spuugde gelijk in het gootgat. "Vrouw,........vrouw ik wil van alles maar nu echt geen thee .......................ik wil eigenlijk alleen maar naar bed."zei Pim heel zielig.
"Nou hier zijn jullie handdoeken en schone kleren en als jullie schoon zijn komen jullie maar naar boven of moeten we jullie soms de trap op helpen"zei Mientje die met het schone goed weer terug was. Wij gaan alvast wel weer naar bed en die thee vergeten we wel.
"We komen zo en die trap lukt wel".stammelde de twee die nu echt heel ziek er uitzagen.
Mientje ,Robrtha en Hertha gingen weer naar boven en verdwenen weer in hun slaapkamers
op de overloop stonden ze nog even na te praten . "Dat wordt weer een nachtje met heel veel gesnurk "zei Robertha. Ja dat dacht Mientje ook wel . Zo was de dag van de grote markt echt ten einde en morgen ........morgen..........kwam er weer een nieuwe dag. Mientje stapte weer in haar bed ze hoorde Joop en Pim naar boven komen ze zou nu doen of ze sliep........Joop kwam op zijn bekende zachte (dus niet) manier binnen en schoof tussen de lakens. Hij rook ieder geval lekker fris. Geen echte drank lucht meer en ook geen rook..........
"Mientje ........Mientje ben je nog boos????" ......................" boos ik ,helemaal niet geweest maar ga nu maar lekker slapen. Dit had ze niet hoeven zeggen want het gesnurk was al begonnen
en in de verte sloeg de klok 3 uur

zondag 23 september 2007

Grote MarktHet was stil in huis geen getimmer en gepoets alleen de kinderen kon je horen die waren in de tuin aan het spelen. Mientje zat op de veranda en Robertha was een potje thee aan het zetten.

Iedereen was naar de Grote Markt in het andere dorp. Hertha was samen met Willemijn en Adriaan op de fiets gegaan en Pim en Joop samen met de Tilbrie. Mientje had nog teveel last van haar voet dus kon beslist niet. Robertha was solidaire bij haar gebleven en zo konden ze ook samen op de kinderen passen. Pieter , Geertje en Floortje speelde in de tuin en kleine Johanna sliep in haar wiegje. Eigenlijk had ze er wel een beetje de smoor in dat ze niet mee gekend had om dat het altijd zo gezellig was heerlijk kijken of er nog dingen waren die ze nodig hadden.

Het was altijd een Markt met van alles van kleding tot huisraad en zelfs verf, gereedschap en behang verkochten ze er. Hertha en Willemijn zouden gaan zoeken naar behang voor de zolderkamer. Joop zou kijken of hij nog nieuwe klompen kon vinden. En zo zou iedereen wel weer wat met iets leuks thuis komen. "Zo de thee is klaar lust je een kopje" Robertha kwam uit de keuken met de theepot en de kopjes. "Mientje zit je nu nog te treuren dat je niet naar de markt kon, ik weet wel, dat het minstens weer een half jaar duurt, voor er weer een markt hier in de buurt is. Maar ik heb gehoord dat er over een grote maand ook een is, achter Utrecht
en als het een beetje goed met je voet gaat gaan we daar samen naar toe". Mientje keek haar schoonzus aan "Het zou wel heel erg leuk zijn., Ik had mij zo op de markt verheugd maar ja het ging nu echt niet. Misschien volgende maand wel maar dan moeten we wel vroeg weg met de trein."
"Als je voet beter is gaan we "zei Robertha . Mientje knikte heftig van ja dus dat was nu besloten. Juist op het moment dat Robertha de thee in schonk hoorde ze de kinderen roepen daar kwamen Willemijn en Hertha aan op de fiets. Die hadden het dus gezien of hun centen waren op. Ja ze waren van morgen al op tijd weggegaan en het was nu al 4 uur dus de rest zou ook wel zo komen. Daar kwamen de dames binnen met grote tassen vol
Ze hadden alle twee een kleur van het fietsen.
"Jullie lusten natuurlijk ook wel thee dan haal ik even twee kopjes bij"Robertha verdween in de keuken en Willemijn haalde even een paar stoelen er bij .
En Hertha begon gelijk uit te pakken. Ze hadden Behang gekocht voor de zolderkamer een heel lief klein bloemetje en geen streep zo als eigenlijk de plannen waren.
"Ik was helemaal verliefd op dit behang Ma het leek me zo leuk op mijn kamer" Hertha rolde het behang voor Mientje uit "vind je het wat???" Hertha keek vol verwachting Mientje aan.
"Ja ......ja ik vind het heel mooi "zei Mientje "weet je nu ook hoe de bedstee geschilderd moet?"
"Ja hoor en ook mijn Quilt die ik aan het maken ben past er heel goed bij." Hertha was zo
enthousiast dat haar ogen glommen. Mientje moest lachen , wat is dat heerlijk om je kind zo gelukkig te zien. Ook kwam er uit de tas een mooie Lap stof die ze gekocht hadden om gordijnen te maken.en snoepjes voor de kinderen en een bloemenvaas en nog veel meer kant, band, garen, kaarsen en nog veel meer.
Adriaan had nieuw gereedschap gekocht maar die zou straks wel terug komen die zat nog met
een paar vrienden in de kroeg. Het was er heel gezellig vertelde Willemijn ze hadden er ook een glas Bier gedronken. Maar ze waren toen naar huis gegaan er waren veel meer mannen als vrouwen in de kroeg en het zag er blauw van de rook. "Pa zat ook lekker aan zijn pijp te lurken" grap-te Hertha en keek een beetje scheef naar haar moeder, want ze wist hoe haar moeder over roken dacht.
"Ach hij kan het toch niet laten die pijp en voor een keer is het zo erg niet hoor"zei Mientje"ik laat gewoon niet merken dat ik het weet en ik doe gewoon of mijn neus verstopt zit"Iedereen begon te lachen. "Mientje Mientje je doet dus gewoon of je neus bloed"zei Robertha en ze gierde het allemaal uit...........Zelfs Mientje moest nu wel lachen.......
"Moeder het is dus echt waar dat Vader onder de plak bij jou zit" hikte Hertha en Mientje kreeg er eigenlijk een kleur van.."Is dat zo, ik heb gevraagd alleen of hij hier in huis niet wel roken, maar dat zit je toch niet onder de plak". Robertha schoot Mientje te hulp. "Nee hoor we maakte maar een grapje daar kan je toch wel tegen, kom Willemijn laat die gordijn stof is zien".
en al gauw zaten ze weer met hun neuzen in de tassen.
Om te kijken wat er allemaal gekocht was.

zaterdag 22 september 2007

Beurs


Vandaag naar de poppenhuis beurs geweest en heel veel aan kopen gedaan.
Ik was er vanmorgen om 10 uur en Lenie en Joop waren er ook al .
Omdat we toegangskaarten hadden hoefde we niet in de rij te wachten maar konden snel naar binnen. Na een lekker kopje koffie zijn we gaan snuffelen het was weer erg leuk en ik heb echt heel veel dingen gekocht .Ik had deur knopjes nodig en behang ,boortjes en kantjes ,bandjes en lintjes. Lijm en nog een paar lapjes en wat ornamentjes en lampjes.
Je kan op de foto zien hoeveel. We hebben niet zo veel bekenden gezien Natuurlijk wel Marian ,Jose en Stella die stonden in hun stand, maar verder niet zo veel.
en om een uur of 3 hadden we het wel gezien het was ook erg warm in de hal
na nog wat gedronken te hebben gingen Joop en Lenie naar fam. in Rijswijk en ik weer naar huis.

zaterdag 15 september 2007

De Koffie


Mientje en Robertha zaten samen in de keuken. Mientje zat de aardappels te schillen wat anders Pim zijn werk is. Maar die is met Joop en Adriaan boven aan het werk.


Adriaan timmert er vrolijk op los en Joop en Pim zijn aan het schilderen. De boel in de grond verf aan het zetten.
"Het zal wel mooi worden Joop heeft nog nooit zo lang ik weet een verfkwast vast gehouden"zei Mientje tegen Robertha . Die dacht even na en kon zich het ook niet herinneren dat Joop ooit iets geschilderd had. Maar ja het was maar grond verf daar kon niet zo veel mis mee. Robertha was aan het groente wassen en ze kletsten er lekker op los. "Zullen we zo alvast een bakkie koffie nemen, het duurt nog een half uur voor dat die mannen komen koffie drinken en ik heb best trek" zei Robertha. "Ik lust er ook wel een" en zo zaten Mientje en Robertha even later aan een bakkie koffie.
Met Mientje haar voet ging het best wel goed ze kon te minsten weer lopen, al was het nog niet hard. Maar ze was nog niet boven geweest na haar val. Maar ze had gehoord dat er erg veel gedaan was. en eigenlijk was ze ook heel nieuwsgierig. "Het werd Mooi"was wat ze elke dag te horen kreeg. Hertha was helemaal in haar nopjes. Het was onvoorstelbaar zo als dat kind was opgeknapt na dat ze besloten hadden boven die kamer voor haar te gaan maken.
"Hè schoonzus wat zit je te dromen je ben mijlen ver weg hé , echt gezellig ben je zo." Mientje schrok op. "Sorry hoor maar ik zat te denken aan Hertha dat ze zo was opgevrolijkt de laatst tijd." Robertha moest lachen "O ik dacht al, je zat zo te staren, die zit te denken hoe komen mijn kinds kinderen aan de kost". "Hè........... ja dat is echt iets om over na te denken"grap te Mientje terug."Ik zie het al voor mij Pietertje een grote boer op een kapitale boerderij, met 10 man personeel en misschien ook wel een auto en .................. en ..........". ach ik weet niet meer lachte
Mientje. Zo zaten ze even heerlijk te kletsen tot dat die mannen kwammen koffie drinken de hele keuken zat gelijk vol .
"Zo en nu lekker een bakkie koffie dat hebben jullie wel verdient hé" zei Robertha en gaf een dikke knipoog naar Mientje.

vrijdag 14 september 2007

Bedstee en vloer


Ik heb deze week veel aan het kamertje op de zolder gedaan.
de bedstee gemaakt en onder in de bedstee een lade waar de kinderen in kunnen slapen. Ook de vloer heb ik gemaakt
deze planken vloer is van flexa verflatjes. ,geschuurd en daar na in de donkerbruine was gezet daar na weer geschuurd en weer in de donkerbruine was nog een keer geschuurd en toen in de lichte gele was
het resultaat een oude planken vloer op de foto komt hij jammer genoeg niet echt goed tot zijn recht.De lade onder in de bedstee slaat op soort railsjes van hout. Hij kan zo niet verder naar achter schuiven en staat lekker stevig alles staat nu in de grond verf. Omdat ik nog geen behang heb moet ik even wachten om te zien wat de kleuren van de bedstede worden. Meerdere foto,s
staan op mijn foto site bij Bouw Oud -Leeuwenstein en zullen ook in " Het verhaal" voorkomen.

dinsdag 11 september 2007

vogelhuisje 1:1Vandaag hebben Ad en ik samen een vogelhuisje
gemaakt. Vorige week toen we bij Intratuin op vissen jacht waren hadden we ook naar de vogelvoeder huisjes gekeken. Die waren allemaal vrij gammel en ook niet echt goedkoop. Dus gaan speuren maar hout en er lag nog van alles ook spijkers en schroeven genoeg op voorraad dus aan de slag.Na wat gereken en veel gezaag begon het dan toch op een huisje te lijken. Ad heeft er toen nog een verf je op gedaan gaat hij misschien iets langer mee.Hij is alleeen een beetje laag bij de grondMaar dat is dan weer handig als de kleinkinderen komen hoeven we ze niet op te tillen om er in te kijken.

maandag 10 september 2007

Brom Beer

Dit is Brom Beer .
De naam Brom komt om dat ik flink heb zitten brommen bij het maken dat kwam om dat ik mij heel veel in de vingers heb geprikt bij het in elkaar naaien van het beertje.
Maar al met al is het resultaat niet eens echt slecht.
Maar het valt echt niet mee om het netjes te krijgen ik denk dat de stof iets te dik was.
Maar nu vind ik hem toch ook wel leuk en ik ga er zeker nog eens een maken.
Ik had al weken zin om een beertje te maken en dan moet je het ook doen dus in een P&M een patroontje gezocht en toen aan de slag.
nu hoe dat gegaan is staat hier boven beschreven. zo ben je weer een ervaring rijker.

zondag 9 september 2007

Robertha

Mientje, was nu ze nog steeds niet uit de voeten kon, heel veel te vinden in de keuken. Dat was eigenlijk het domein van haar schoonzus Robertha en zwager Pim.
Robertha was de oudere zus van Joop die na de grote brand van hun boerderij bij hun inwoonde .

Pim en Robertha hadden een boerderij een eindje verder hier op de weg. Daarom waren ze ook naar hier gekomen omdat er toen een oude boerderij te koop stond. Joop was ook in deze plaats geboren en vond het weer heel fijn om naar zijn woonplaats terug te gaan. Hij vond het ook wel heel fijn weer dicht bij zijn zus te wonen en Mientje had altijd erg goed met Robertha op kunnen schieten. En toen hun hele boerderij op die zomerdag afbranden was het de gewoons te zaak geweest dat ze bij hun introkken. Waarschijnlijk niet voor goed want er waren al weer plannen voor een nieuw huis. Maar de verzekering was niet erg vlug in het uitbetalen van de verzekerings centen, dus het zou nog wel een poosje aan lopen.

De brand was echt niet mis geweest de hele boerderij was in vlammen op gegaan. Gelukkig liepen de koeien buiten en ook de paarden stonden niet op stal. De varkens en kalfjes die wel binnen stonden konden ternauwer nood gered worden. Alleen waren er 10 kippen om gekomen in de vlammen zee, die konden ze niet uit het hok krijgen. Ook de grote hooiberg was afgebrand. De verzekering ging er van uit dat het hooibroei was. Dit was wel slim van ze want dan hoefde ze niet uit te keren. Maar het bleek na onderzoek dat het begonnen was op de stal zolder en daar zat een rieten dak op dus dat was toen snel gebeurt. En wat het geweest was waarschijnlijk kortsluiting hoewel het ook eerder op de dag ook nog ge onweert had met een paar rake klappen in de buurt. En dat er toen ergens iets aan het smeulen geweest was. Maar daar zouden ze wel nooit achterkomen. Iedergeval zou de verzekering uit betaald worden alleen over de hoogte van het bedrag waren ze het nog niet eens.Robertha en Pim hadden niks meer alleen de kleren die ze aan hadden. Nu waren de puinhopen van hun huis al aardig op geruimd. Al de koeien,varkens en kleinvee waren verkocht en een buurman huurde het land. en op de plaats waar hun boerderij gestaan had zou in de tijd een nieuw huis gebouwd worden. De Moestuin was nog wel steeds in gebruik gebleven. Zo ging Pim elke morgen op de fiets naar de tuin en ze aten er heerlijk van. Ook had hij van het sloophout weer een nieuwe kippenschuur ge bouwt en er waren weer 10 nieuwe kippen die elkedag een heerlijk vers eitje legde.

Dus zo lang er nog geen nieuw huis voor Robertha en Pim was woonde ze op Oud-Leeuwenstein. En Robertha was echt heel thuis in de keuken . Ze kon ook zo lekker koken daar kon Mientje nog wat van leren. Het was heerlijk wat ze elke keer weer op tafel zetten. Ook in de bloementuin was Robertha geweldig ze had echt groene vingers iets dat Mientje nooit gehad had. Ze had ook flink geholpen in haar tuin, eigenlijk was de voortuin zo als hij nu was Robertha haar idee geweest
De tuin was ook nog niet klaar er moesten nog wat boompjes en vaste planten in maar dat moest in de herfst had Robertha gezegt.
Dan was het toch wel te hopen dat Mientjes voet weer over was. Deze week zou de dokter weer komen en misschien mocht ze dan weer een heel klein beetje gaan lopen.

vrijdag 7 september 2007

SchilderijtjesIk ben de afgelopen week aan het mini schilderen geweest.
Kleine olieverf schilderijtjes. Ze zijn nu nog nat want dat is het nadeel van olieverf het duurt altijd veel langer dat het droog is dan acryl. Maar het is leuker om te doen en ik vind zelf ook dat ze mooier worden.
Nu hoop ik wel dat ze zondag zo droog zijn dat ik ze in kan lijsten want volgende week moet ik er twee weg sturen naar poppenhuis vrindinnen die jarig zijn. Ik heb er het afgelopen jaar al heel veel verstuurd die staan allemaal op de foto site. Maar hier zitten er wel een paar bij die ik zelf ga houden voor in mijn eigen poppenhuis.
Het is wel heel leuk om weer te schilderen vroeger heb ik heel veel geschilderd allemaal groot. Het halve huis hangt er vol mee
gelukkig nemen mini schilderijtjes veel minder plaats in.

donderdag 6 september 2007

Vissen


Van middag hebben we vissen voor in het aquarium wezen kopen .

Het was nog wel aan de vroegekant eigenlijk had het nog langer zonder vissen moeten staan maar Ad zijn geduld raakte een beetje op.Dus van middag naar intratuin voor een paar visjes. Dat naar intratuin ging goed maar toen we naar huis wilde deed de auto het niet meer. Dit was niet de eerste keer dat hij ons liet staan. Afgelopen winter ook al een paar maal, maar toen kon de garage het niet vinden . Ik had vanmiddag eerst de garage gebeld maar die rade ons aan de wegenwacht te bellen. Die kwam na een half uur en die had het gelukkig zo gevonden. Nu moet hij maandag morgen naar de garage en dan wordt het goed gemaakt en zo lang houd hij het nu wel uit want het is ingespoten het was een kabel die was gaan oxideren. Dus kwamen de vissen met vertraging thuis. Daar hebben we ze eerst een uur met plasticzak in het water gehangen en toen de vrijheid gegeven. Het is een heel leuk gezicht nu er visjes in zwemmen.
Hopelijk blijven ze leven.we doen ons best.
Dat is wat anders als aan de waterkant zitten en een hengel vast houden. Maar zeker met de winter opkomst. ook een hele leuke hobby

zondag 2 september 2007

Ad zijn verjaardag

Gisteren was Ad jarig en het was een gezellige dag. Met de heledag door visite dat heb je op de zaterdag .
Gistermiddag waren al de kleinkinderen er en dat was ook erg leuk want dat kan dus ook op zaterdag. Anders moeten hun ouders werken en de kinderen naar school. Gisteravond hadden we ook een gezellige club mensen en het was de hele dag zo dat je het goed bij kon benen en dat je ook nog tijd had om gezellig een beetje mee te kletsen. Want verjaardagen zijn wel leuk maar altijd een heel geregel. Maar alles is prima verlopen. en vannacht om half 2 was alles weer opgeruimd.

We hadden dit jaar ook weer het probleem wat geven we de jarige.
maar we hadden vorige week het aquarium van de buren in huis gehad om dat hun met vakantie waren een leuk klein bakje met guppy's en toen dat weer weg was had Ad zo iets van dat is toch wel erg leuk en we hebben een leuk plaatsje er voor. Dus afgelopen week wij naar intratuin een aquarium gekocht niet zo erg groot 60x30x30 maar wel met een pompje en een thermostaat er in . Toen gelijk maar attributen voor er in gekocht en zo staat er nu een aquarium te wachten tot het water goed is voordat er vissen in kunnen. Gelijk hadden we suggesties voor de verdere cadeaus Bonnen voor vissen.
Die heeft hij ook gekregen en ook van Tanja een boek over aquariums.
dus Ad heeft nu ook een binnen hobby. Het aquarium.

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein