zondag 17 februari 2008

Onverwacht bezoek

Hertha had de bol die zelfde middag weg gebracht. En er was niet meer over gepraat. Mientje was heel trots op de werkbank die Joop samen met Pim gemaakt had en probeerde het voorval met de glazenbol te vergeten. Alles begon weer een beetje normaal te gaan.
Hertha had een kist met spullen voor de winkel die ze aan het uitzoeken was, er moest in de winkel een rek komen waar ze al die mooie spullen zou kunnen uitstallen.
Het begon er echt al leuk uit te zien en ze begonnen al een aardige voorraad te krijgen. Adriaan had bij het Venduhuis in den Haag een aantal leuke dingen op de kop getikt, voor erg weinig geld dus er moest best wat aan te verdienen zijn.
Hertha was samen met Willemijn weer een Quilt aan het maken.
Mientje was er eigenlijk best van onderste boven om te zien wat Hertha de laatste tijd allemaal gepresteerd had. Maar dat kwam natuurlijk ook wel een beetje dat ze verliefd was dan kreeg automatisch vleugels. Mientje moest een beetje lachen, volgens Hertha viel dat allemaal wel mee, met die verliefdheid maar ze vond dat quilten en die winkel zo leuk en dan doe je er alles voor.
Van Martin had Hertha nog een brief gekregen Hij had geschreven dat hij voor dat hij weer naar Frankrijk ging nog langs kwam hij wilde haar wat vragen.
Hij zou een dezer dagen wel weer voor de deur staan dacht Mientje,
Mientje dacht aan de trui die ze zelf aan het breien was maar sinds dat ze ziek was geweest had ze er niks meer aan gedaan, hij was dus ook nog niet af. Ze zou hem maar weer eens oppakken ze had nu mooi nog even tijd. Terwijl Hertha met de spulletjes in de kist bezig was en Mientje de eerst pen weer aan het breien was, ging de bel. “Martin”zei Hertha. Mientje schoot in de lach “verwachten je hem”vroeg ze .”Ja…Nee ….ik weet niet maar ik zou niet anders weten wie er nu hier voor de deur zou staan”zei Hertha. Mientje was in middels op gestaan “Dan zal ik toch de deur maar gaan openen, want het is geen weer om buiten te blijven staan” zei Mientje. ”Nee moeder ik doe wel open” Hertha was zo snel bij de deur dat Mientje er van duizelde. Hertha deed de buiten deur open en op de stoep stond een paar benen achter een grote bos bloemen.”Martin “zei Hertha. De bos bloemen zakte naar beneden, daar verscheen het gezicht van
Kees. Mientje die nu ook in de gang was gekomen moest de deur post vast houden. Haar dromen en dat gezicht in die bol waren dus toch niet helemaal mis geweest. “Kees………. waar kom jij vandaan”zei Hertha die duidelijk heel erg geschrokken was .”Ik had iedereen verwacht vandaag maar helemaal niet jou, waarom heb je niet geschreven dat je kwam” zei ze met een hoog rood gezicht “In de eerste plaats wilde ik je verassen, maar ik was ook bang als ik je zou schrijven dat je me niet zou willen zien, O lieve, lieve Hertha , ik ben zo stom geweest, ik wil met je praten, ik wil de kinderen zien en ik heb je zo gemist” zei Kees, de bos bloemen die hij in zijn handen had gaf hij aan Hertha , die besluitenloos in de deur opening bleef staan. Ja een varassing was het wel maar of Hertha hier nou echt blij mee was, Mientje die alles had staan aankijken besloot dat er iets gebeuren moest en zei “Kom eerst maar binnen…. Kees, want op de stoep laten we je niet staan en dan denk ik inderdaad dat er gepraat moet worden” ze liep op hem af, gaf hem een hand en ging hem toen voor de kamer binnen. Hertha volgde met de bos bloemen. Het was een zeer ongemakkelijke situatie Mientje besloot maar zo gewoon mogelijk te doen en vroeg “Hertha zal ik je bloemen in het water zetten? en even een kopje koffie maken, dan kunnen jullie alvast wat praten”Mientje pakte de bloemen uit Hertha’s handen en haastte zich naar de keuken. Daar aangekomen ging ze gelijk op een stoel zitten ze zucht eens diep en kneep zich in de arm.”Ja ik ben echt wakker” zie ze tegen zich zelf. Ze schrok toen de deur weer open ging. “Zo vrouw in je zelf aan het praten, zo …zo wat een mooie bos bloemen , is die fransman er weer?? Joop stond in de deur te greinzen. Mientje schudde haar hoofd en zei: “Nee …… Kees is terug uit Canada.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Het wordt steeds leuker! Ga door, ga door!!!!!!

xxxx Ingrid.

Tine zei

Wat duurt een week toch lang!!
Het is zo spannend......

Liefs, Tine

Cora zei

Je laat die Kees toch niet blijven Joke
gr. Cora

Anoniem zei

Kees moet gewoon blijven . Het is een aardige man met maar 1 foutje en dat is jammer . Echter wie maakt er geen fouten!

Ria zei

Wat leuk Joke krijgen we in spraak
van mij moet Kees weg hij is wel mooi gemaakt.
gr. Ria

Anoniem zei

jeetje wat een schrik dat Kees zo maar voor de deur staat!!!

Groetjes Sylvia B

Anoniem zei

He ja Joke als ik het ook voor het zeggen heb, ik vind dat Kees moet blijven Hij ziet er zo mooi uit
groetjes Toos

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein