maandag 30 juli 2007

Wasmand

Gisteren heb ik tijdens de laatste etappe van de Tour de France een wasmandje gemaakt ik heb er een workshop-je van gemaakt dat te vinden is op mijn foto site .

Verder heb ik de laatst dagen niet echt veel aan het poppenhuis gedaan maar dit was wel erg leuk om te maken en ja kan dan ook nog met een oog naar de TV kijken.
en daar was het gisteren goed weer voor om binnen te zijn want het was alles behalve mooi weer. Verder ben ik ook nog aan het borduren aan een vloerkleed voor de slaapkamer op deze foto ben ik nog maar net op de helft maar ik heb de binnenkant nu bijna klaar en dan moet ik de rand nog .
Ik zal ook de komende dagen niet echt veel mini werk gaan doen omdat we woensdag voor een paar dagen naar mijn zus gaan en volgende week komen er drie kleinkinderen tegelijk logeren.
Dat is natuurlijk ook heel erg leuk

zondag 29 juli 2007

Joop

Joop zat in de schuur op een kist en was aan houtjes hakken. Hij was het eigenlijk wel een beetje zat en had zin in zijn pijp maar ja de afspraak was dat hij niet binnen zou roken want anders werden de gordijnen geel. Hij keek naar de ramen en grinnikte "gordijnen geel" hoorde hij zichzelf zeggen, ze hingen er niet eens hoe konden ze dan in vredesnaam geel worden. Als hij er nu toch eens een op zou steken. Hij dacht een diep na."Nee nee nee " hij had het beloofd. In het nieuwe huis zou niet gerookt worden en dat had hij plechtig aan Mientje beloofd.

Mientje was echt de vrouw van zijn dromen en hij had haar nooit betrapt op dingen die ze niet na gekomen was.
Hij was haar op de kermis ongeveer 45 jaar geleden tegen gekomen. Ze was daar met haar zus Keetje en haar broer Joop. Oh ........... oh...... oh, wat was ze knap als het aan hem gelegen had was hij gelijk die avond al met haar ............... . Maar ja ze moest een oogje op haar zusje houden en Joop was er ook nog, die was ook erg zuinig op zijn zus en bleef haar in de gaten houden. Hoewel Joop was best wel een geschikte kerel, alleen was het wel lastig dat hij dezelfde naam had.
Maar na die eerste avond op de kermis was ze niet meer uit zijn hoofd geweest. Al snel was hij bij haar ouders wezen vragen of hij niet nader met haar kennis mocht maken. Mientje had wel vanaf die eerste avond laten merken dat ze hem wel erg leuk vond, dus had hij de stap naar haar ouders gewaagd. Die moesten eerst een paar dagen nadenken en hij mocht met een week terug komen. Ze moesten natuurlijk onderzoeken of hij wel goed genoeg voor hun dochter zou zijn en of zijn komaf wel goed was. Maar toen hij na een week weer verscheen zet Mientje met een blos op haar wangen in de kamer toen hij kwam en hij kreeg koffie uit een mooi kopje gelukkig geen blauw anders had hij zo kunnen gaan en had hij een blauwtje gelopen. Nu mocht hij met haar uit. Om te beginnen wandelen over de dijk. Haar broer Joop volgde op gepaste afstand dus haar hand vasthouden ging wel maar om haar eens heerlijk vast te pakken zat er echt niet in. De volgende keer had hij Joop dus omgekocht zodat ze toen wel het rijk alleen hadden. Het was een heerlijke tijd waar hij met zo veel plezier aan terug dacht, zodat hij eigenlijk heel zijn pijp vergeten was. Hij zou maar weer verder gaan met zijn hout want het waterfornuis moest opgestookt worden voor de was en hij moest nog een paar takkenbossen maken ook. Dat werkte gemakkelijker als je hem aan wilde steken daar zat sneller de vlam in en als hij eenmaal brandde dan konden de gehakte houtjes er wel in dan ging hij niet zo snel uit.
Morgen kwam Willemijn weer Mientje helpen met de was.
Het was geen schoonheid die Willemijn en ze was ook niet klein maar werken dat ze kon en er was niks teveel voor haar.Eigenlijk hadden ze het super goed met haar getroffen en dat ze hier in de buurt woonde was alleen maar fijn dan hoefde ze teminste hier niet te slapen. Het huis was al vol genoeg.

Daar kwam Mientje de schuur binnen ."Zo Joop ben je al klaar met het hout?" Joop schrok eigenlijk wel een beetje hij had met al zijn gepeins haar niet aan horen komen.
Goed dat hij geen pijpje had opgestoken anders had ze hem zeker betrapt.

vrijdag 27 juli 2007

Cadeautjes,The Wiz en bramen


Gisteren kwam een poppenhuis vriendin Sylvia met man en hondje op visite. Het was erg leuk ook voor Rakker want kleine hondjes vind hij altijd wel gezellig, dan hoeft hij zich niet zo te bewijzen dus is hij altijd heel erg lief. Ze hebben ook heerlijk gespeeld alleen heeft zo'n klein jong hondje meer energie dan als je al redelijk op leeftijd ben. Dus toen ze weg waren heeft Rakker de hele middag van pampus gelegen. Ook hoorde ik van Syl dat Laika de hele middag had geslapen die was dus ook erg moe van het op visite zijn.
Ik ben door Sylvia schandelijk verwend ze bracht een heleboel kleine poppenhuis cadeautjes mee. Echt ik voelde me super verwend. Het was ook zo gezellig lekker geklept over onze hobby en natuurlijk ook over andere dingen het was ook zo voor bij maar dat heb je altijd als het gezellig is. Gisteravond ben ik met mijn buurvrouw Thea en haar dochters en nog wat vriendinnen naar "The Wiz"geweest in het Beatrixtheater in Utrecht. Eerst met de trein er naar toe. Het begon om 7 uur dus moesten we al vroeg weg. Het was heel erg leuk en werd erg goed gespeeld en gezongen dat is toch veel mooier als dat het op de buis ziet. Om 1/2 10 was het afgelopen en we hadden gelijk weer een trein terug zodat we om kwart voor 11 weer thuis waren.
Vanmorgen kon ik gaan bramen plukken mijn schoonzus had gisteren gebeld dat er heel veel aan stonden. En om dat Thea ook wel van bramen houd is ze mee gegaan om te helpen plukken dat was veel gezelliger als dat je alleen staat te plukken. Na 2 uur plukken hadden we ongeveer 7 kg die we gedeeld hebben. Daarna is nu verwerkt tot Jam en Sap. Thea heeft 6 potjes en een paar kannen Sap en ik heb alles in de potjes gedaan. Zo hebben we voorlopig weer lekker brammen bij de yoghurt of de vla .

dinsdag 24 juli 2007

MientjeDaar stond ze dan midden in haar slaap kamer haar eigen domein
Sinds ze in het huis woonde was er zo veel anders gegaan als dat aanvankelijk de bedoeling was.
Drie jaar geleden waren ze begonnen aan de bouw van hun huis
Joop had het liefste op een boerderij gaan wonen maar die ze op het oog hadden was zo vervallen dat ze toen maar besloten om een nieuw huis te laten bouwen. En het was een mooi huis geworden hoewel het nog lang niet klaar is begint het er nu toch wel op te lijken. Vooral nu hun eigen slaapkamer zo goed als klaar is .Vanmiddag heeft ze haar oude bruidskist op gehaald en eens gekeken wat daar allemaal nog in huisde.Ze vond de kleine schoentjes nog van Herta en de geborduurde kussentjes die van haar ouders waren geweest.
De waaier die Jacob uit Amerika had mee gebracht en haar mooie onder rok van haar trouwjurk. Ook zat haar mooie ochtend jas er in die ze had gedragen toen ze net getrouwd waren
het is echt weer heel fijn al je spulletjes weer bij je te hebben en je een plekje heb waar je je terug kan trekken
Ze keek eens rond in haar domein ik moet nog een plaatsje hebben waar ik die ochtend jas ga ophangen en ik wil toch ook echt vensterbankjes hebben zodat ik nog plantjes voor het raam kan zetten. Dat moest dan maar zo gauw de timmerman weer kwam en misschien kreeg ze dan ook nog wel een klein kastje waar ze haar verzameling mooie flesjes kon neer zetten.
ze zou het wel eens met Joop er over hebben.
Maar ze moest nu maar stoppen met dromen en weer aan het werk gaan


zaterdag 21 juli 2007

Het Kabinet

Vanmorgen zijn Ad en ik naar Het Kabinet geweest.
Ik had een paar kleine (dat heb je met mini's) nodig en we hadden verder niks te doen.
Dat is wel weer even leuk om daar te kijken hoewel Ad het wel snel gezien had heb ik heerlijk lopen te genieten.
Ik moest kleine houten knopjes hebben en een rol behang dat ik te kort had ook had ik nog kleine lampjes nodig, die ik voor schemerlampjes ga gebruiken.
Ook heb ik een heerlijke impuls aan koop gedaan .
Een gebloemde Po voor onderhet bed en gebloemde toilet spulletjes voor op de waskast.
Ook de nieuwe DHN heb ik gekocht dus had ik vanmiddag heerlijk lees voer. Zo is de dag eigenlijk om gevlogen zonder dat ik echt veel gedaan heb maar dat is ook niet echt erg om eens lekker heel weinig te doen
Posted by Picasa

donderdag 19 juli 2007

Woudseplak

Het was vanmorgen ontzettend mooi weer dus zijn we op de fiets gestapt en naar
't Woudt gefietst. Dit is een ritje dat we elke zomer minstens 1 x doen en dan gaat dit ritje hoofdzakelijk voor de koffie met een woudseplak ik heb hem maar even op de foto gezet. kunnen we er nog langer van genieten . deze plak bestaat uit langevingers met mokka creme en hagelslag er om heen en het smaakt verrukkelijk. 't Woudt is een klein plaatsje ten westen van Delft waar een aantal boerderijen( ik dacht van 7) een restaurantje genaamd ''de hooiberg" dus ook bij een boerderij en een heel mooi kerkje
die heb ik ook maar even op de foto gezet. Daar na zijn we via een ander weg weer naar huis gefietst. Toen we thuis kwamen zat de hond al te wachten die vond dat we al weer lang genoeg weg waren geweest .Van middag hebben we niet echt veel gedaan Tour de France gekeken en ik heb heerlijk nog een poosje geborduurd aan mijn kleedje dat in de
slaapkamer moet komen. Met het gepuzzel wat ik allemaal met dit Blog kan doen ben ik
even helemaal uit het mini werk maar dat komt wel weer. Ik heb ideetjes genoeg

Posted by Picasa

woensdag 18 juli 2007

uitproberen

Ik ben nu aan het uitproberen wat er zo allemaal mogelijk is .
zo heb ik net uitgevonden hoe ik foto,s kan plaatsen
Het laatste wat ik geknutseld heb is een bruidkist in mijn slaapkamertje
ik zal het adres van mijn webalbum plaatsen zo dat al de foto,s bekeken kan worden.
en dan kan ik echt beginnen
Posted by Picasa

Een begin

Ruim drie jaar geleden ben ik aan een poppenhuis begonnen
het resultaat staat hier boven.
Het is nog lang niet klaar dus wil ik proberen weer te geven hoe de bouw verder gaat
Ook zal ik hier over andere dingen schrijven
dus dit is het begin van een lang verhaal

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein