zondag 29 juli 2007

Joop

Joop zat in de schuur op een kist en was aan houtjes hakken. Hij was het eigenlijk wel een beetje zat en had zin in zijn pijp maar ja de afspraak was dat hij niet binnen zou roken want anders werden de gordijnen geel. Hij keek naar de ramen en grinnikte "gordijnen geel" hoorde hij zichzelf zeggen, ze hingen er niet eens hoe konden ze dan in vredesnaam geel worden. Als hij er nu toch eens een op zou steken. Hij dacht een diep na."Nee nee nee " hij had het beloofd. In het nieuwe huis zou niet gerookt worden en dat had hij plechtig aan Mientje beloofd.

Mientje was echt de vrouw van zijn dromen en hij had haar nooit betrapt op dingen die ze niet na gekomen was.
Hij was haar op de kermis ongeveer 45 jaar geleden tegen gekomen. Ze was daar met haar zus Keetje en haar broer Joop. Oh ........... oh...... oh, wat was ze knap als het aan hem gelegen had was hij gelijk die avond al met haar ............... . Maar ja ze moest een oogje op haar zusje houden en Joop was er ook nog, die was ook erg zuinig op zijn zus en bleef haar in de gaten houden. Hoewel Joop was best wel een geschikte kerel, alleen was het wel lastig dat hij dezelfde naam had.
Maar na die eerste avond op de kermis was ze niet meer uit zijn hoofd geweest. Al snel was hij bij haar ouders wezen vragen of hij niet nader met haar kennis mocht maken. Mientje had wel vanaf die eerste avond laten merken dat ze hem wel erg leuk vond, dus had hij de stap naar haar ouders gewaagd. Die moesten eerst een paar dagen nadenken en hij mocht met een week terug komen. Ze moesten natuurlijk onderzoeken of hij wel goed genoeg voor hun dochter zou zijn en of zijn komaf wel goed was. Maar toen hij na een week weer verscheen zet Mientje met een blos op haar wangen in de kamer toen hij kwam en hij kreeg koffie uit een mooi kopje gelukkig geen blauw anders had hij zo kunnen gaan en had hij een blauwtje gelopen. Nu mocht hij met haar uit. Om te beginnen wandelen over de dijk. Haar broer Joop volgde op gepaste afstand dus haar hand vasthouden ging wel maar om haar eens heerlijk vast te pakken zat er echt niet in. De volgende keer had hij Joop dus omgekocht zodat ze toen wel het rijk alleen hadden. Het was een heerlijke tijd waar hij met zo veel plezier aan terug dacht, zodat hij eigenlijk heel zijn pijp vergeten was. Hij zou maar weer verder gaan met zijn hout want het waterfornuis moest opgestookt worden voor de was en hij moest nog een paar takkenbossen maken ook. Dat werkte gemakkelijker als je hem aan wilde steken daar zat sneller de vlam in en als hij eenmaal brandde dan konden de gehakte houtjes er wel in dan ging hij niet zo snel uit.
Morgen kwam Willemijn weer Mientje helpen met de was.
Het was geen schoonheid die Willemijn en ze was ook niet klein maar werken dat ze kon en er was niks teveel voor haar.Eigenlijk hadden ze het super goed met haar getroffen en dat ze hier in de buurt woonde was alleen maar fijn dan hoefde ze teminste hier niet te slapen. Het huis was al vol genoeg.

Daar kwam Mientje de schuur binnen ."Zo Joop ben je al klaar met het hout?" Joop schrok eigenlijk wel een beetje hij had met al zijn gepeins haar niet aan horen komen.
Goed dat hij geen pijpje had opgestoken anders had ze hem zeker betrapt.

Geen opmerkingen:

Oud- Leeuwenstein

Oud- Leeuwenstein